Nie ma co ukrywać, że whisky to alkohol z „górnej półki”. Cena najdroższej na świecie sprzedanej butelki wynosiła 2,28 mln złotych, nic więc dziwnego, że whisky jest kojarzona z luksusem, a także niezwykłym smakiem i aromatem. Whisky, nawet w cenie dostępnej dla zwykłego śmiertelnika, potrafi zaskoczyć kilkunastoma różnymi smakami zgromadzonymi w jednym łyku. Te wszystkie argumenty przemawiają za jednym – ten trunek trzeba celebrować w odpowiednim entouragu i pić zgodnie z wieloletnią tradycją, czyli bez rozcieńczania. Właśnie taki efekt da Ci powolne sączenie whisky ze Szklanki On The Rock ze Stalową Kulą.
Na początek wybierz ulubioną whisky. Szkocka? Irlandzka? A może Bourbon? Ten wybór jest najtrudniejszy, więc poświęć mu wystarczająco dużo czasu, potem już będzie z górki. Wystarczy, że wyjmiesz Szklankę On The Rock, za pomocą szczypiec włożysz do niej uprzednio schłodzoną Stalową Kulę, a następnie wykonasz kilka okrężnych ruchów nadgarstkiem. Po maksymalnie 5 minutach whisky powinna uwolnić cały swój aromat i uzyskać optymalną temperaturę. Gdy raz spróbujesz tego rytuału, już nigdy nie będziesz chciał pić whisky w inny sposób. Polecam Szklankę z Kulą Chłodzącą On The Rock w szczególności koneserom tego trunku – brak rozcieńczenia uwydatni jeszcze bardziej aromaty, a smakosze przeniosą swoje kubki smakowe na nowy, niezbadany poziom doznań.
Gadżet w pigułce: