Zima to najlepszy moment na zupy. Ja osobiście uwielbiam jeść je przez cały rok, drugie danie może nie istnieć, a przynajmniej niecodziennie. Każdy chyba zna to błogie uczucie gdy wracamy głodni i zmarznięci z długiego, zimowego spaceru i rozgrzewamy się gorącą, gęstą zupą. Z rozkoszą napełniamy żołądek i czujemy jak ciepło powoli dociera do wszystkich partii ciała. Nagle natrafiamy na ziarenko pieprzu i niechcący je rozgryzamy…czar pryska. Zaczynamy pluć dalej niż widzimy i przepyszna przed chwilą zupa przestaje nam smakować, a jak jest to pierwszy obiad z teściową to…
Nasz nowy gadżet Pulkę - Kurczę pieczone - pojemnik do przypraw pozwoli Wam cieszyć się ulubiona zupą do ostatniej kropli. Zapomnijcie o odcedzaniu, przelewaniu. Wystarczy otworzyć „nogę”, wsypać ulubione przyprawy, zamknąć i wrzucić do garnka z gotowaną potrawą. Wygląd kurczęcego udka doskonale komponuje się z obiadem, termoodporny materiał umożliwia długie gotowanie bez zmiany smaku, a dziurki pozwalają na wydostanie się aromatu i smaku przypraw na zewnątrz. Po ugotowaniu wystarczy wyjąć nogę, wyrzucić jej zawartość i cieszyć się całkowicie klarownym daniem. Koniec łowienia, odcedzania, plucia itp. Idealny prezent dla każdego szefa kuchni.
Gadżet w pigułce: